Het Nederlands elftal heeft overtuigend gewonnen van Luxemburg. In het belangrijke WK-Kwalificatieduel met Luxemburg wist Nederland geen fout te maken. Doordat Bulgarije verloor van Bulgarije, is Nederland gestegen naar plek 3. Het Franse elftal verslikte zich in Zweden, waardoor Zweden de eerste plek heeft overgenomen van Frankrijk. Het Nederlands elftal staat op dit moment 3 punten achter op zowel Zweden als Frankrijk. Om nog kans te maken op het WK 2018, moet Nederland zeker nog 1 plek stijgen.

Nederland had geen problemen met Luxemburg, doordat Oranje vroeg druk zette op Luxemburg waren er al snel problemen in de verdediging. Na ongeveer 20 minuten spelen viel eindelijk het eerste doelpunt. Arjen Robben werd diep gestuurd en wist geen fout te maken in de afronding. De 2de Nederlandse goal kwam op naam van Wesley Sneijder. Wesley Sneijder luisterde zijn 33ste verjaardag en zijn record-interland op met een goal. Een mooi geplaatst schot vanaf de 16 meter was de Luxemburgse keeper te machtig. In de 2de helft drukte het Nederlands elftal door. Waardoor Wijnaldum, Promes en Janssen ook op het scoreformulier werden gezet. Uiteindelijk won Nederland dus met een overtuigende 5-0.

Nederland zal er nog hard aan moeten trekken, om nog kans te maken op het WK 2018. Want alleen de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, daarnaast strijden de acht beste nummers 2 in de play-offs voor 4 WK tickets.