Als enige club in de Eredivisie is Vitesse nog op zoek naar een nieuwe trainer, maar de Arnhemmers lijken die gevonden te hebben in Fred Rutten. Dinsdag onderhandelde de oefenmeester, die eerder werkzaam was voor FC Twente, Schalke 04 en PSV, met interim-directeur Erwin Kasakowski.

Samen met Stan Valckx werd Rutten in Oosterbeek gespot met een delegatie van de club uit Arnhem. Die club is nog altijd op zoek naar een opvolger voor John van den Brom, die eind vorige maand overstapte naar Anderlecht. De voormalig Vitesse-middenvelder was maar één seizoen trainer van de Arnhemmers.

Onder leiding van Van den Brom eindigde Vitesse op de zevende plaats in de Eredivisie, waarna het zich via de play-offs plaatste voor de voorronde van de Europa League. Eigenaar Merab Jordania liet hem ondanks het succesvolle seizoen naar Anderlecht gaan, waardoor de club op zoek is naar een nieuwe trainer.

Rutten werd al snel in verband gebracht met de vacature, maar zijn komst lijkt nu dichterbij te komen nu hij gesignaleerd werd met Kasakowski. Die werd vorige week door Jordania aangesteld als tijdelijk opvolger voor Paul van der Kraan en leidt de zoektocht naar de nieuwe trainer voor Vitesse.