Vitesse heeft in de persoon van Kees Bakker een nieuwe voorzitter gevonden. Bakker is in Arnhem de opvolger van Bert Roetert, die donderdag opstapte na de functie negen jaar vervuld te hebben.

Bakker stelde onlangs nog zijn functie als lid van de Raad van Commissarissen ter beschikking vanwege zijn onvrede over de bestuurlijke perikelen bij de Eredivisionist, maar besloot toch te blijven en is nu aangesteld als nieuwe preses.

Het rommelt flink op bestuurlijk niveau bij Vitesse. Na het gedwongen vertrek van trainer John van den Brom en algemeen directeur Paul van der Kraan wil eigenaar Merab Jordania nu de organisatie verder doorlichten.

Technisch directeur Ted van Leeuwen zou ook ter discussie staan binnen de club. Eerder werd commercieel directeur Marie-José Helle ook al uit haar functie ontheven. Jordania stelde zelf de Duitser Erwin Kasakowski al aan als interim-directeur.

Bovendien is Vitesse in de Eredivisie nog de enige club zonder trainer. Na het vertrek van Van den Brom leek Jordania te opteren voor landgenoot Shota Arveladze (de huidige coach van Kayserispor), maar hij wil in Turkije blijven waardoor voormalig PSV-coach Fred Rutten nu de voornaamste kandidaat lijkt.