De ontknoping van het EK volgt zondag met de door heel de wereld bekeken finale. Voorafgaand aan de eindstrijd staan nog twee krakers van halve finales op het programma, te weten de Iberische clash tussen Portugal en Spanje (woensdagavond) en het treffen tussen Duitsland en Italië (donderdag). In de aanloop naar die eindstrijd kijkt VI met een nieuwe animatiequiz nog eens terug op heroïsche finales uit het verleden.

De opdracht is simpel. Van de diverse EK’s selecteerden we foto’s waarop voetballers van weleer verbeten duels met elkaar uitvechten. Aan jullie de vraag te benoemen wie er op de twaalf verschillende foto’s zijn afgebeeld. De achternaam van de desbetreffende speler volstaat.

Maar met het benoemen van de spelers ben je er nog niet. Tevens vragen we naar het jaartal waarin de EK-finale plaats had en welk land er met de eervolle prijs aan de haal ging. Een antwoord kun je vervolgens checken: groen betekent een correct antwoord en bij rood is het nog even doorzoeken.

Klik op de onderstaande afbeelding om deze VI EK-finales Quiz te beginnen. Volgende week publiceren we de oplossingen. Succes.