Michael Laudrup wordt donderdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Swansea City. De voormalig speler van onder meer Real Madrid, Barcelona, Juventus en Ajax heeft zich goed voorbereid op zijn dienstverband.

‘Ik heb veel mensen gesproken en heb het team bekeken aan de hand van DVD’s’, vertelt Laudrup op de officiële website. ‘Er ligt alleen nog wel een stapel andere DVD’s te wachten om bekeken te worden. Het gaan een nieuwe ervaring worden, waar ik erg naar uitkijk.’

Swansea, de club van de Nederlandse doelman Michel Vorm, verraste afgelopen seizoen in de Premier League door als promovendus op de elfde plaats te eindigen. Manager Brendan Rodgers werd daardoor beloond met een transfer naar Liverpool. ‘Iedereen kent de voetballende stijl van Swansea. Dat sluit perfect aan bij mijn denkwijze’, vervolgt Rodger’s opvolger Laudrup.

Eerder werkte Laudrup als trainer bij Getafe, Spartak Moskou en Real Mallorca. Bij de laatstgenoemde club nam hij afscheid na een conflict met de leiding.