De selectie van landskampioen Ajax komt maandag voor het eerst bijeen en start de voorbereiding van het nieuwe seizoen met een aantal conditionele tests. Zes internationals van Ajax voegen zich volgende maand bij de groep vanwege eerdere interlandverplichtingen.

Lasse Schöne en Gregory van der Wiel, die op het EK actief waren, moeten zich op 16 juli weer melden. Christian Eriksen krijgt vanwege oververmoeidheid nog een week langer rust en mag tot 23 juli wegblijven.

Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, die mogelijk naar Tottenham Hotspur vertrekt, worden 2 juli weer terug verwacht. Ook zij krijgen vanwege interlandverplichtingen een week langer vrijaf.

De selectie van Feyenoord stapt woensdag 27 juni voor het eerst op het trainingsveld. Rond die eerste trainingssessie wordt de nieuwe Feyenoord-single gelanceerd van The Champ ft MC F. Dit duo, bekend van Super Feyenoord dat bij elke thuiswedstrijd voor de aftrap wordt gedraaid, brengt nu het nummer Give It Up For Feyenoord ten gehore.

PSV, de nieuwe club van trainer Dick Advocaat en de gewezen international Mark van Bommel, die ongetwijfeld nog rust krijgt, begint op zondag 1 juli met de eerste training. Op woensdag 4 juli is AZSV Aalten de eerste oefenpartner.

Trainer Gertjan Verbeek van AZ dirigeert zijn selectie dinsdag 26 juni voor het eerst naar het trainingsveld. Tegen Hollandia T in Tuitjehorn volgt op 3 juli het eerste oefenduel.

Marco van Basten verzorgt zaterdag 30 juni de eerste training van SC Heerenveen bij het Abe Lenstra Stadion. Pas dinsdag 3 juli rolt de bal weer, want de oud-bondscoach vervolgt met testen en krachttrainingen.