Pedro Rodríguez hoopt na het EK zijn landgenoten Jordi Alba (23, Valencia) en Javi Martínez (23, Athletic de Bilbao) bij Barcelona te mogen begroeten. De aanvaller ziet de twee Spaanse internationals als een welkome versterking voor de Catalaanse grootmacht.

Pedro roemt de veelzijdigheid van Alba: ‘Hij is een complete speler die zowel linksback als linkshalf kan spelen’, stelt de 24-jarige flankspeler in de Spaanse media. ‘Daarnaast heeft hij een geweldig linkerbeen, een goede voorzet en een aardige individuele actie in huis. Bovendien denk ik dat hij zich snel zal aanpassen aan het spel van Barcelona, hij zal een echte aanwinst zijn.’

Ook voor Martínez had Pedro lovende woorden over. ‘Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een karrenvracht aan ervaring’, weet de speler van Barcelona. ‘Hij heeft als voordeel dat hij erg behendig is voor een verdedigend ingestelde speler. Ik hoop dat de club hem zal binnenhalen, want hij zou net als Alba een welkome aanvulling voor onze selectie zijn.’

Barcelona zou achter de schermen al langer met Valencia praten over een transfer van Alba, die de jeugdopleiding van de Spaanse nummer twee doorliep. Onlangs verklapte Unai Emery, voormalig trainer van Los Che, zelfs al dat de allrounder reeds is verkocht. Naar verwachting zal Barça na de uitschakeling van Spanje op het EK de komst van Alba aankondigen.

Pedro neemt evenals Alba en Martínez op dit moment nog met Spanje deel aan het Europese eindtoernooi. Zaterdagavond (20:45 uur) spelen de Spanjaarden de kwartfinale tegen Frankrijk.