Gareth Bale heeft zich tot de zomer van 2016 verbonden aan Tottenham Hotspur. Zijn oude contract liep tot 30 juni 2015. Een eventuele transfer van de linkermiddenvelder lijkt daarmee van de baan.

Lang werd Bale door verschillende buitenlandse media in verband gebracht met een overgang naar een absolute topclub in Europa, nadat Tottenham Hotspur (hoewel het als vierde was geëindigd in de Premier League) door de Champions League-overwinning van Chelsea plaatsing voor de voorrondes van het miljoenenbal misliep.

Bale geeft op de clubwebsite aan onderdeel te willen blijven van de ontwikkeling die Tottenham doormaakt. ‘Ik hou van de club en de fans en ik wil meewerken aan de nieuwe poging om de Champions League te bereiken. Dat is waar we tenslotte thuishoren.’

Tottenham heeft met Bale en Luka Modric nu zijn twee belangrijkste sterren tot de zomer van 2016 vastliggen. The Spurs moeten nog wel op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Harry Redknapp onlangs werd ontslagen. De in maart bij Chelsea ontslagen André Villas-Boas is de voornaamste kandidaat.