Nederlanders kunnen vertrekken

Een aantal internationals hebben te horen gekregen dat er het aantal speelminuten wel is drastisch zou kunnen worden verminderd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Barcelona coach ‘Tito’ Villanova heeft in een gesprek met Ibrahim Affelay laten weten dat ondanks het wedstrijdritme dat Affelay tijdens het EK 2012 wist te krijgen zijn rol tot een minimum beperkt zal blijven. De coach van de sterrenformatie wist Affelay mede te delen dat hij de concurrentie aan zal moeten gaan met onder andere de van een blessure herstelde David Villa en superster Lionel Messi. Vanwege het feit dat er nog weinig concrete interesse is voor de buitenspeler zal hij zich waarschijnlijk tot de winterstop willen bewijzen tegenover Villanova.

Voor meer informatie ga naar nos.nl/sport/voetbal/.

Ook voor centrale verdediger John Heitinga lijkt het steeds moeilijker te worden een basisplaats af te dwingen bij Everton. Het centrale duo Distin – Jagielka lijkt het komend seizoen de voorkeur te krijgen in de formatie van Moyes. Over een eventueel vertrek heeft Heitinga zich nog niet willen uitlaten. Ook voor hem lijkt de kans aanwezig dat hij zich tot de winterstop wil bewijzen.

Ga naar Livetipsportal.com. 

Naast de slecht nieuws gesprekken tussen trainer en speler zijn er ook internationals of aanstaande internationals die een nieuwe mooie stap weten te maken. Voor Robin van Persie was er dan eindelijk het verlossende woord en wisten Arsenal en Manchester United tot een akkoord te komen. Voor een bedrag van 27 miljoen wordt de aanvaller overgenomen door de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson. Naast Robin van Persie werd ook Nederlander Alexander Büttner aan de selectie toegevoegd. Een opmerkelijke transfer voor de linksback van Vitesse. Nadat hij de arbitragezaak verloor met als gevolg dat zijn contract niet werd ontbonden leek Büttner zijn wedstrijden in het tweede elftal van Vitesse te moeten spelen komende jaargang. Na een eerdere mislukte overgang naar Southampton volgde alsnog een droomtransfer voor de 23- jarige vleugelverdediger.