Olivier Giroud kan zich opmaken voor de Premier League. Montpellier-voorzitter Louis Nicollin bevestigde het vertrek van de Franse topscorer naar Arsenal.

Arsenal had al een principe-akkoord met Giroud, maar het was wachten totdat Montpellier ook z’n fiat gaf voor de overgang. Die kwam van Nicollin in het dagblad Midi Libre. ‘Ik wens hem veel succes, want hij is een goede jongen.’

Veel keuze had Montpellier niet, want in het contract van Giroud is een gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt vijftien miljoen euro opgenomen. Arsenal was bereid dat bedrag neer te leggen voor de 25-jarige topscorer van Ligue 1.

Giroud leverde met 21 doelpunten een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap van La Paillade. Daarmee verdiende hij ook een uitverkiezing in de Franse EK-ploeg. In Polen en Oekraïne kwam hij tegen het gastland, Zweden en Spanje drie keer als invaller in actie.

Giroud is de tweede aanvallende versterking voor Arsenal. Lukas Podolski van 1. FC Köln maakte al eerder bekend de overstap te maken naar de Londense club. The Gunners dreigen wel Robin van Persie kwijt te raken.