Aanvoerder Philipp Lahm was na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen Griekenland kritisch op het Duitse elftal. De linksback, die zeven minuten voor rust de score opende, verweet Duitsland een gebrek aan effectiviteit.

‘We maakten het onszelf veel te moeilijk. We hadden zoveel goede kansen in het eerste kwart van de wedstrijd. Toen scoorden we, maar gaven we het weer weg. Dat is iets wat we moeten voorkomen in de halve finale’, aldus Lahm (foto) na afloop.

Middenvelder Sami Khedira zorgde na de Griekse gelijkmaker voor de bevrijdende 2-1 voorsprong. ‘Na de gelijkmaker hielden we het tempo hoog en verdienden we deze overwinning, maar het had veel makkelijker kunnen gaan’, stelde de controleur van Real Madrid.

‘We hadden veel kansen en speelden een goede wedstrijd’, vervolgt Khedira. ‘Maar in de volgende ronde zal het tegen Engeland of Italië niet makkelijk worden. Als we in staat zijn om ons potentieel waar te maken, zullen we heel moeilijk te verslaan zijn.’

Donderdag speelt Duitsland in Warschau de halve finale. Zondagavond wordt duidelijk of Engeland dan wel Italië de volgende tegenstander van Die Mannschaft wordt.