Steven Berghuis ondertekende dinsdag zijn contract bij AZ. De linksbuiten verlaat FC Twente voor het verblijf bij de Alkmaarders. De laatste maanden van het afgelopen seizoen kwam Berghuis op huurbasis uit voor VVV-Venlo.

‘Ik heb voor vijf jaar getekend met een bepaald doel: mezelf ontwikkelen als voetballer en als mens. Dat moet in een nieuwe omgeving en onder deze trainer wel lukken’, vertelt Berghuis op de site van de club. ‘Afgelopen jaar heb ik naar mijn idee niet zo’n goed seizoen gedraaid in de Eredivisie. Daarom vind ik het extra mooi dat AZ me toch wil hebben.”

‘Ik vind dat AZ altijd mooi voetbal speelt: combinaties en veel op de helft van de tegenstander. Dat past bij mij’, vervolgt Berghuis. ‘Ik ben zelf een aanvaller die ook op het middenveld kan spelen, die niet super snel is maar wel goed is in de combinaties. Ik denk dat ik met mijn creativiteit van waarde kan zijn als we veel op de helft van de tegenstander spelen.’

Technisch directeur Earnest Stewart gaf al aan na het vertrek van Brett Holman naar Aston Villa op zoek te zijn naar een ‘specifieke linksbuiten.’ In de persoon van Berghuis lijkt die zoektocht nu voltooid.