Een transfer naar een van de Milanese topclubs behoort tot de mogelijkheden voor Andreas Granqvist. De Zweedse verdediger is bekend met de interesse uit Milaan.

Granqvist weet dat AC Milan en Internazionale zijn verrichtingen met meer dan gemiddelde interesse volgen. De twee Milanese clubs overwegen de voormalig aanvoerder van FC Groningen deze zomer aan te trekken. De beleidsbepalers van AC Milan gaven in de slotfase van het voorbije Serie A-seizoen al toe dat de Zweed een kandidaat-aankoop is.

‘Ik weet dat ik op hun verlanglijstje sta’, zei Granqvist in de Zweedse krant Expressen. ‘We zullen zien wat er gaat gebeuren. Maar het laat wel zien dat ik een goed seizoen achter de rug heb bij Genoa.’

De 27-jarige Granqvist, die op het EK drie keer in actie kwam met Zweden, rekent zich niet rijk. ‘Ik zal volgende week met mijn zaakwaarnemer Martin Dahlin spreken en mijn opties bekijken. Maar ik ben gelukkig bij Genoa.’ De transfersom is naar verluidt acht miljoen euro. Een jaar geleden verkocht FC Groningen hem voor 4,5 miljoen euro.