De Franse bondscoach Laurent Blanc zal met gemengde gevoelens terugkijken op de afgelopen dagen. Blanc kan weer een beroep doen op Franck Ribéry en Samir Nasri, maar zag tevens hoe de gemoederen in de kleedkamer na de verloren wedstrijd tegen Zweden hoog opliepen.

Ribéry en Nasri waren onzeker voor de kwartfinale tegen Spanje. Nasri liet de training van woensdag aan zich voorbij gaan, terwijl Ribéry na korte tijd stopte. De speler van Bayern München kreeg last van zijn hiel. Desondanks kunnen de Fransen gewoon spelen. Volgens assistent-bondscoach Alain Boghossian ging het slechts om ‘pijntjes’.

De Franse ploeg kwam negatief in het nieuws na spanning tussen bepaalde spelers en bondscoach Laurent Blanc. Na de verloren wedstrijd tegen Zweden (2-0) had er in de Franse kleedkamer een flinke woordenwisseling plaats.

‘Als er een overwinning is geboekt is iedereen tevreden en neem je sneller genoegen met kritiek’, vertelt Blanc. ‘Maar na een nederlaag is de sfeer altijd gespannen. De gemoederen liepen hoog op, maar intussen zijn we allemaal afgekoeld.’

‘Ik hoop dat we tegen Spanje in de kwartfinale evenveel strijd laten zien, maar dan in positieve zin’, besluit Blanc. De wedstrijd tegen de Spanjaarden wordt zaterdag gespeeld in Donetsk om 20.45 uur.