Rechtsback Mathieu Debuchy (26) maakte de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door bij de Franse club Lillle en bevestigde in de duels met Engeland en Oekraïne zijn kwaliteiten als moderne, opkomende vleugelverdediger. Onder meer Newcastle United, Bayern München, Internazionale en Valencia volgen de verrichtingen van de speler al geruime tijd.

Debuchy debuteerde in 2003 als jeugdproduct bij Lille en kwam door een blessure van Arsenal-speler Bacary Sagna in beeld als basisspeler bij Les Bleus. De verdediger is een betrekkelijk nieuw gezicht in de selectie. De zevenvoudig international dwong pas in oktober 2011 zijn eerste cap af in het vriendschappelijke duel met Duitsland (1-2).

Die avond was Debuchy met twee assists de beste man op het veld en overtuigde hij bondscoach Laurent Blanc. Over de geblesseerde Sagna wordt sindsdien niet meer gesproken. Een teken dat Debuchy naar behoren presteert. Een transfer naar een van de grote competities volgt waarschijnlijk na het EK.

Reservespits Olivier Giroud mag zich in de belangstelling van Arsenal verheugden. De 1 meter 92 lange aanvaller van landskampioen Montpellier moet in de Franse ploeg Karim Benzema voor zich dulden, maar maakte dit seizoen indruk als topscorer van de Ligue 1. Arsenal-manager Arsène Wenger ziet in Giroud, die ongeveer vijftien miljoen euro moet kosten, een prima alternatief voor de tegenvallende Marouane Chamakh.