Karim El Ahmadi is op weg naar Aston Villa. De subtopper uit de Premier League maakt op zijn beurt zo’n 2,8 miljoen euro over naar Feyenoord.

De aanstaande transfer van El Ahmadi levert in Rotterdam dubbele gevoelens op. De Marokkaan stond namelijk op het punt zijn contract te verlengen. Feyenoord was graag verder gegaan met de speler die zich vorig jaar ontwikkelde tot de absolute spelverdeler in het elftal van Ronald Koeman.

Tegelijkertijd was het zijn eerste goede jaar, nadat hij in 2008 voor vijf miljoen euro overkwam van FC Twente. Mede door blessures haalde El Ahmadi nooit zijn normale niveau. Hij botste regelmatig met trainer Mario Been, terwijl de clubleiding hem halverwege het seizoen 2010/11 naar Al Ahli in Dubai liet vertrekken.

Als het toen aan Feyenoord lag was El Ahmadi daar gebleven, maar de middenvelder zelf wilde perse terug naar Rotterdam om te laten zien ‘dat hij nog steeds een van de beste middenvelders van Nederland is’. Trainer Ronald Koeman betreurt het vertrek van El Ahmadi, maar beseft dat Feyenoord een transfersom van 2,8 miljoen euro niet kan weigeren. (Martijn Krabbendam)