Karim El Ahmadi is hard op weg naar Aston Villa. De club uit Birmingham heeft bijna drie miljoen euro over voor de Feyenoord-middenvelder, die geroemd wordt om zijn ervaring.

‘We zijn op dit moment in gesprek. Die gesprekken verlopen goed en we hopen dat we een positief eindresultaat kunnen bereiken met de speler en zijn club Feyenoord’, aldus Aston Villa-manager Paul Lambert in gesprek met Engelse media. ‘Karim is een speler die in mijn ogen het team kan verbeteren. Hij heeft ervaring op het hoogste niveau, zowel nationaal als internationaal.’

De aanstaande transfer van El Ahmadi levert in Rotterdam dubbele gevoelens op. Feyenoord was graag verder gegaan met de 27-jarige Marokkaanse middenvelder die zich vorig jaar ontwikkelde tot de absolute spelverdeler in het elftal van Ronald Koeman. Tegelijkertijd was het zijn eerste goede jaar, nadat hij in 2008 voor vijf miljoen euro was overgekomen van FC Twente.

Mede door blessures haalde El Ahmadi nooit zijn normale niveau. Halverwege het seizoen 2010/11 vertrok hij op huurbasis naar naar Al Ahli in Dubai. Als het toen aan Feyenoord lag was El Ahmadi daar gebleven, maar de middenvelder zelf wilde per se terug naar Rotterdam om te laten zien dat hij nog steeds tot de beste middenvelders van Nederland behoorde.