Viktor Kassai heeft het boetekleed aangetrokken. De Hongaarse arbiter was scheidsrechter tijdens het EK-duel Oekraïne-Engeland, waarin een treffer van Oekraïner Marko Devic niet werd toegekend terwijl de bal wel degelijk de doellijn was gepasseerd.

István Vad, landgenoot en assistent-scheidsrechter, zag terwijl hij op de achterlijn stond, niet dat de Engelse verdediger John Terry de bal eigenlijk te laat wegschoot (foto).

‘Na de wedstrijd constateerden we dat we een fout hebben gemaakt’, vertelt Kassai op de website van de Hongaarse voetbalbond. ‘Daarom is dit een hard gelag. We kunnen 199 goede beslissingen nemen, maar één enkele fout kan fataal zijn. We zijn heel ontgoocheld’, aldus Kassai, die inmiddels met zijn team al naar huis is gestuurd. Hetzelfde geldt voor de Nederlander Björn Kuipers.

De Italiaanse scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina gaf een dag na het incident ook al toe dat er sprake was van een fout. ‘Maar mensen maken allemaal fouten’, voegde hij daaraan toe. Overigens is Collina over het algemeen fel tegen het bespreken van scheidsrechterlijke beslissingen in de media door de arbiters zelf.