Ajax heeft afscheid genomen van Yannis Anastasiou. De Griek was jeugdtrainer in Amsterdam, maar is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Anastasiou, oud-speler van onder meer Anderlecht, Roda JC en Ajax en vijfvoudig international, trainde vorig seizoen de B2 van de Amsterdammers. Daarnaast liep de voormalig spits stage bij de beloftenploeg in het kader van zijn opleiding tot Coach Betaald Voetbal.

‘Dat diploma heb ik afgelopen donderdag gehaald’, vertelt Anastasiou. ‘Ik ben Ajax zeer dankbaar voor de kans me hier te ontwikkelen als trainer én mens, maar ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn carrière als coach. Ik zou graag een eerste elftal onder mijn hoede krijgen.’

Anastasiou blijft het liefste in Nederland. ‘Ik wil mijn carrière stap voor stap zorgvuldig opbouwen. Ik heb kort geleden aan aanbod van een Cypriotische club naast me neergelegd, terwijl ik daar flink geld kon verdienen. Ik hoop ergens in Nederland aan de slag te kunnen.’

Anastasiou beëindigde zijn spelerscarrière in 2008 bij FC Omniworld en ging niet veel later als assistent van Henk ten Cate mee naar Panathinaikos. Bij het ontslag van Ten Cate in december 2009 toonde Anastasiou zich solidair. (Tom Wildvank)